Ракетний удар РФ по Одесі: 4 людини загинули, 28 поранені

Війна

Кількість загиблих унаслідок ракетного удару по Одесі збільшилась до чотирьох. Наразі відомо про 28 поранених, серед них двоє дітей.

Про це повідомили у міській раді.

“Щойно стало відомо, що у лікарні померла жінка 1983 року народження. Таким чином кількість загиблих внаслідок атаки збільшилася до трьох”, – спочатку повідомили в мерії.

“За уточненою інформацією, постраждало 28 людей. Серед яких двоє дітей (16 та 5 років) і одна вагітна жінка. Четверо поранених у важкому стані, за їх життя зараз борються лікарі”, – йдеться в повідомленні начальника Одеської ОВА Олега Кіпера.

Колишній голова Центральної виборчої комісії Сергій Ківалов отримав поранення внаслідок російського удару по Одесі в понеділок, повідомляє “Українська правда”.

За інформацією джерел, зараз ексголові ЦВК роблять операцію. У Ківалова – поранення стегна з пошкодженням артерії. У нього венозна кровотеча.

Як відомо, Ківалов також є президентом Національного університету “Одеська юридична академія”. За даними поліції, поранення також отримав заступник проректора академії Васильєв.

У 2013 році Ківалов отримав медаль від Путіна і пообіцяв зробити російську державною.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTube, Facebook, Telegram, Twitter