Війська РФ атакували житлові райони Харкова: один загиблий і шестеро поранених

Війна
ракетный удар

Війська РФ ударили вранці 30 квітня по двох районах Харкова, загинула одна людина і шестеро зазнали поранень.

Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

“Окупанти вдарили по Холодногірському та Київському районах Харкова. Влучання по цивільній інфраструктурі. Зафіксовані удари біля паркової зони. Кількість постраждалих уточнюється”, – написав він.

У наступному дописі начальник адміністрації уточнив, що удару завдано авіабомбами.

“За попередньою інформацією, ворог вдарив по Харкову КАБами. Є інформація про одного загиблого, а також поранених. Кількість встановлюється”, – зазначив він.

Згодом Синєгубов повідомив, що загиблих щонайменше двоє, шестеро людей зазнали поранень.

“За попередньою інформацію, внаслідок ударів по Харкову дві людини загинули, шість отримали поранення”, – йдеться у дописі.

Як сказала журналістам речниця Харківської обласної військової адміністрації Олена Шаповал, інформація про другу загиблу людину не підтвердилася.

“Один загиблий. Інформація про другого не підтвердилася”, – сказала речниця.

За інформацією ОВА, двох із шести постраждалих людей госпіталізували, у решти – гостра реакція на стрес, допомогу їм надають на місці.

За інформацією міського голови Ігоря Терехова, удару завдано по цивільних об’єктах. У Київському районі, як і напередодні, удар прийшовся по житловій забудові.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTube, Facebook, Telegram, Twitter