У Харкові внаслідок атаки дронів постраждали п’ятеро доросли та восьмирічна дівчинка

Війна
Фото: facebook.com/prokuraturakharkiv

У Харкові внаслідок атаки ударних БПЛА, які війська РФ запустили в ніч на 5 травня, постраждали п’ятеро доросли та восьмирічна дівчинка.

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

За даними слідства, в ніч на 5 травня збройні сили РФ здійснили запуск БпЛА по Харкову.

«Близько 00:30 зафіксовано падіння уламків безпілотника у приватному житловому секторі Основʼянського району. Сталась пожежа. Пошкоджено щонайменше вісім житлових будинків, а також господарські будівлі, гаражі, автомобілі. Постраждали 6 мирних мешканців, серед них троє жінок, двоє чоловіків та 8-річна дівчинка», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у відомстві, у 40-річного чоловіка вибухова травма, у пʼяти інших потерпілих – гостра реакція на стрес. Всім постраждалим надано необхідну медичну допомогу.

Як повідомлялось, підрозділи протиповітряної оборони знищили 23 з 24 ударних дронів типу Shahed, якими війська РФ в ніч на 5 травня атаквали Україну з території Росії та окупованого Криму.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter