Окупанти напередодні Великодня збільшили кількість спроб штурмів на півдні – Сили оборони

Війна
Артилеристи ЗСУ ведуть вогонь по військам РФ з гаубиці M777. Фото: Facebook Генштаб ЗСУ

Напередодні Великодня російські окупанти збільшили кількість штурмів на півдні України. В основному вони зосередилась на атаках біля села Кринки на Херсонщині та села Роботино на Запоріжчині.

Про це повідомив начальник Обʼєднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук в ефірі національного телемарафону.

«Ситуація відносно стабільна. Вчора була помітна більша кількість спроб штурмів, вчора їх було 19. Зазвичай цей показник трохи нижчий. Мабуть, вони вирішили напередодні Великодня так само здобути якихось чергових перемог, як вони люблять до свят», – сказав Плетенчук.

За його словами, всі спроби були зупинені, «ворог відійшов, понісши відповідні втрати».

«Але така активність була помітна. Сьогодні зранку відбулося шість спроб штурмів. Здебільшого це Кринки на Херсонському напрямку, де ворог намагався безуспішно вибити українських морпіхів. Та Роботине, там вони докладають зусиль, щоб спробувати витіснити наші підрозділи з їхніх позицій», – зазначив Плетенчук.

За його словами, українські захисники знищили близько сотні окупантів.

«В цьому сенсі так само можна спостерігати стабільність – ворог стабільно намагається штурмувати і невідновно стабільно втрачає особовий склад, у тому числі на островах. В районі острова Нестрига було кілька спроб штурмів. Втрачають періодично і човни, якими вони туди намагаються дістатися. Те, чого нам потрібно було досягнути, ми досягли – ворог намагається штурмувати по відкритій території, по воді, і відповідно, там він менше захищений, але вони намагаються собі цю позицію повернути», – розповів Плетенчук.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter