США вводят новые санкции в отношении «Рособоронэкспорта»

Новости
Коллаж Ridus.ru

Вашингтон вводить санкції проти компанії «Рособоронекспорт», звинувачуючи її в порушенні чинного в США режиму нерозповсюдження озброєнь щодо Ірану, КНДР і Сирії.

Відповідне рішення прийнято 30 квітня і вступає в силу 9 травня, відзначається в повідомленні, опублікованому у вівторок для ознайомлення в «Федеральному реєстрі» США, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Зокрема, згідно з прийнятим рішенням, жоден департамент або агентство адміністрації США не можуть укладати контракти на поставку матеріалів, технологій або послуг, крім затверджених держсекретарем.

Жоден департамент або агентство адміністрації США не можуть сприяти в рамках програм американської адміністрації, крім затверджених госсекретарем. Неможливий продаж озброєнь і боєприпасів, надання послуг в рамках Акту про контроль над експортом озброєнь.

Крім того, припиняється надання нових індивідуальних ліцензій на товари, експорт яких контролює Акт адміністрації з експорту та Правила адміністрації з експорту.

Ці обмежувальні заходи будуть діяти протягом двох років з моменту вступу в силу, крім тих, які будуть визначені держсекретарем.

Документ затверджений помічником держсекретаря США з питань міжнародної безпеки та нерозповсюдження Крістофером Фордом.

На початку квітня «Рособоронекспорт» вже потрапляв в санкційні списки США.

Тоді американський Мінфін ввів нові обмеження щодо окремих компаній і громадян Росії.

У список потрапили 24 російських олігарха і державних чиновника, а також 15 юридичних осіб — фінансових установ, державних і приватних компаній Росії, в рамках закону «Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій» (CAATSA) за втручання в 2016 році в американські вибори.

Санкції введені відповідно до закону про протистояння противникам Америки, прийнятим Конгресом торік. «Рособоронекспорт» заявив, що санкції проти нього є спробою витиснути Росію зі світового ринку озброєнь.