РФ розробила нову ядерну ракетну систему. Під загрозою Німеччина – генсек НАТО

Новини
Генсек НАТО Єнс Столтенберг Фото: Reuters

РФ розробила нову ядерну ракетну систему середньої дальності і розмістила її в зоні її досяжності міст Німеччини: Берлін, Франкфурт і Мюнхен. Назва і місце дислокації системи не вказується, її легко приховати від систем спостереження, так як вона пересувна.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, пише Центр журналістських розслідувань з посиланням на Deutsche Welle.

«Росія розірвала Договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності і тим самим створила серйозну загрозу нашій безпеці. Москва повинна використовувати свій останній шанс, щоб врятувати цю угоду, світ стане менш стабільним для всіх нас», – сказав Йенс Столтенберг.

Нагадаємо: 

  • 18 червня депутати Держдуми РФ проголосували за призупинення дії Договору про ракети середньої і меншої дальності (ДРСМД). 1 лютого 2019 року Вашингтон вийшов з ДРСМД.
  • 82 тисяч військовослужбовців особового складу зосередила РФ біля кордонів України – в Донецькій, Луганській областях, а також в окупованому Криму. РФ приховує наявність в Криму більш сучасних літаків: Як-130, Міг-29, Су-30М, а також вертольотів Мі-35М і Мі-24.
  • Глава комітету Державної думи РФ з міжнародних справ Леонід Слуцький заявив, що РФ готова почати війну в разі розміщення військових баз США в Україні. 8 березня в МЗС заявили, що Україна залишає за собою право створювати необхідне ракетне озброєння для обороноздатності після виходу Росії ДРСМД.