ВМСУ розпочали навчання в акваторії Чорного моря

Новини
Ракетний катер «Прилуки» ВМСУ Фото: mil.gov.ua

Корабля та катери Військово-Морських Сил України розпочали навчання в акваторії Чорного моря, у ході яких, зокрема відпрацюють бій з кораблем противника, відбиття атак з повітря, ведення мінно-загороджувальних дій та боротьбу з ворожими диверсантами.

24 вересня група кораблів, катерів та суден забезпечення вийшла у море для відпрацювання навчально-бойових завдань, повідомляє пресслужба ВМСУ.

У північно-західній частині Чорного моря екіпажі кораблів відпрацюють злагодженість дій при маневрах, проведуть перевірку озброєння, потренуються з організації зв’язку, що супроводжуватиметься обміном даних із висвітлення повітряної, надводної і підводної обстановки в умовах активних та пасивних перешкод у так званому кризовому регіоні.

«Безпосередньо у морі моряки вчитимуться маневрувати та ухилятися від умовних атак противника, проведуть низку корабельних бойових навчань, приміром, бій з кораблем противника, відбиватимуть атаки з повітря, боротимуться з ворожими підводними диверсантами на незахищеному рейді, а також відпрацюють елементи навчання з ведення мінно-загороджувальних дій», – йдеться у повідомленні.

Крім того, екіпажі малих броньованих артилерійських катерів виконають бойові вправи стрільб по морських та повітряних цілях.

Як зазначається, важливим етапом стане відпрацювання навчання з надання допомоги аварійному кораблю. У рамках навчання буде змодельовано ситуацію, коли корабель (катер) зазнає лиха на воді. Приміром, виникне пробоїна в борту або ж загоряння в одному з внутрішніх приміщень. Відповідним силам та засобам потрібно буде швидко прийти на допомогу аварійному об’єкту та виконати весь спектр завдань у боротьбі за живучість.

Крім того, взаємодіючи з морською авіацією, військові моряки рятуватимуть особовий склад, що зазнав лиха та знаходиться на поверхні води.

Нагадаємо:

  • 1 липня в Одесі стартували багатонаціональні військові навчання «Сі Бриз-2019» (Sea Breeze-2019), які триватили до 12 липня. В цьому році вперше в їх історії крім традиційного морського компонента в них також був і річковий, який проходив на річці Дунай. Навчання проходили в північно-західній частині Чорного моря, а також в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях. Всього в них брали участь близько 30 кораблів, 30 літальних апаратів і понад 900 чоловік особового складу підрозділів морської піхоти різних країн. Навчання «Сі Бриз-2019» за участю 19 країн були самими масштабними за всю історію проведення маневрів даної серії.
  • Підрозділ морської піхоти Військово-Морських Сил України взяв участь у багатонаціональних навчаннях «Platinum Eagle-2019» (Платиновий орел), чергова фаза яких проходила з 10 по 19 вересня на навчальному полігоні Бабадаг у Румунії.