Російські військові провели в окупованому Криму чергові військові навчання

Крим

Російські військові провели в окупованому Криму навчання з використанням зенітного ракетного комплексу (ЗРК) С-400 «Тріумф».

Про це повідомляє Міноборони РФ.

Стверджується, що це були «навчання з відбиття нападу диверсантів умовного противника». Зокрема, в рамках навчання з протиповітряної оборони військовослужбовці дивізіону С-400 «Тріумф» відпрацьовували передислокацію в запасний район під прикриттям зенітного ракетно-гарматного комплексу (ЗРГК) «Панцир-С» і відбиття нападу умовних диверсантів на колону.

Крім того, бойові розрахунки також відпрацювали «виявлення, взяття на контроль і супровід контрольних цілей з їх подальшим знищенням шляхом виконання електронних запусків», заявили в Міноборони РФ.

  • В цьому році до традиційного багатонаціонального навчання «Сі Бриз-2021», які відбудуться влітку у північно-західній частині Чорного моря та в Миколаївській, Херсонській, Одеській областях, залучать понад 30 кораблів, морську піхоту України й США, велику кількість броньованої техніки і артилерії, українську і американську авіацію, а також безпілотні авіаційні комплекси, зокрема ударний безпілотник Bayraktar TB2 Повітряних Сил ЗС України.
  • 20-26 липня 2020 року у Чорному морі пройшли міжнародні навчання «Сі Бриз-2020». Згідно узгодженим в травні цього року планом проведення навчань їх учасники в зв’язку з пандемією коронавірусу відпрацьовували завдання виключно в морській фазі із залученням авіації.
  • Участь в «Сі Бриз-2020» взяли вісім країн, а однією з особливостей було залучення до навчання кораблів постійної групи НАТО.