На адмінкордоні з Кримом окупанти кілька годин утримували чотирьох кримських татар

Новини
Фото: РИА Новости / Владислав Сергиенко

На адмінкордоні з окупованих Кримом вранці 19 серпня співробітники прикордонної служби ФСБ затримали чотирьох кримських татар. Їх кілька годин утримували в російському пункті пропуску «Армянськ», розташованому навпроти українського КПВВ «Каланчак», нібито для «стандартної перевірки», після чого відпустили.

Про це повідомляє громадський рух «Кримська солідарність».

За інформацією активістів, співробітники прикордонної служби ФСБ понад 4 годин утримували на російському пункті пропуску «Армянськ» чотирьох осіб: Юнуса Велієва і його 12-річну дочку Інсаф Велієву, а також Ельдара Енверова і Еміля Бялялова.

За словами кримського адвоката Едема Семедляєва, на гарячій лінії прикордонслужби ФСБ затримання пояснили «стандартною перевіркою». У той же час російським законом такі дії прикордонників не регламентовані, пояснив юрист.

Нагааємо:

  • 23 травня 2020 року на адмінкордоні з окупованим Кримом російські силовики затримали літнього кримського татарина, жителя Алушти Ділявера Меметова, який працював на материковій Україні.
  • Увечері російські силовики відпустили Меметова з відділу поліції і він знову попрямував на адмінкордон, щоб виїхати на материкову Україну. Однак його так і не випустили з окупованого Криму. Російські силовики вирвали сторінки з його паспортів і прикордонники ФСБ не пропустили його через адмінкордон на материкову Україну, а також оштрафували його нібито за спробу перетнути «держкордон РФ з недійсними документами».