На адмінкодоні з Кримом окупанти затримали кримського татарина Ділявера Меметова

Новини
Фото: РИА Новости / Александр Полегенько

На адмінкордоні з окупованим Кримом 23 травня російські силовики затримали літнього кримського татарина, жителя Алушти Ділявера Меметова, який працював на материковій Україні.

Про це повідомляє громадське об’єднання «Кримська солідарність» з посиланням на родичів затриманого.

Як зазначають активісти, Меметов Ділявер Рустемович 1959 року народження був затриманий о 16:00 на російському КПП «Джанкой», який розташований навпроти українського КПВВ «Чонгар».

«Прописаний в Алушті, проте останнім часом працював в Україні. Про затримання чоловік встиг повідомити родичам, які звернулися в «Кримську солідарність» за консультативною допомогою. З його слів, працівники КПП намагалися відібрати у нього відбитки пальців», – йдеться в повідомленні.

Ділявер Меметов Фото: Facebook Крымская солидарность

За інформацією родичів, зараз російські силовики везуть Меметова до «Міжмуніципального відділу МВС Росії «Джанкойський»».

Нагадаємо:

  • Увечері 8 листопада 2019 року при перетині адміністративного кордону з окупованим Кримом  російські силовики на пункті пропуску «Перекоп» (розташований навпроти українського КПВВ «Чаплинка» – ред.) затримали ветерана кримськотатарського національного руху, радянського дисидента Айше Сеітмуратову, коли вона прямувала на материкову Україну.
  • Після години перебування в російському КПП Айше Сеітмуратова пізно вночі була вимушена повернутися додому до Сімферополя.