Гюндуз Мамедов

Статті автора (6)
06.08.2022
Думки
Звіт Amnesty International з правової та моральної точки зору – думка Гюндуза Мамедова

Звіт Amnesty International щодо тактики ЗСУ буквально підірвав інформаційний простір. Дочекавшись поки перші емоції вляжуться, хочу проаналізувати його юридичне підґрунтя.

10.05.2022
Думки
Гюндуз Мамедов: За що каратимуть воєнних злочинців?

Від початку повномасштабної агресії Росії на території України стали масово вчинятися міжнародні злочини. Однак досі немає чіткого розуміння історії цих злочинів, якими вони бувають, та яке покарання може чекати на воєнних злочинців.  Розбираємося в матеріалі, пише у своїй колонці у виданні Українська правда Гюндуз Мамедов, заступник генпрокурора (2019-2021), правозахисник, кандидат юридичних наук.

01.03.2022
Думки
Курс на Гаагу: як притягнути керівництво РФ до відповідальності в міжнародних юрисдикціях

В Україні дев’ятий рік триває збройний конфлікт з РФ, який 24 лютого цього року перейошов у гарячу фазу. І кількість тяжких злочинів значно збільшилася в масштабах, пише у своїй колонці у виданні Украинська правда Гюндуз Мамедов, заступник генпрокурора (2019-2021), правозахисник, кандидат юридичних наук.

04.12.2021
Думки
Покарати за злочини в Криму та на Донбасі: що потрібно зробити Україні

Що може дати Україні універсальна юрисдикція на прикладі вироку іділівцю, оголошеного німецьким судом. Про це у виданні ZN.UA пише Гюндуз Мамедов, заступник генерального прокурора (2019—2021 рр.), кандидат юридичних наук.

Як не дати підозрюваним у державній зраді втекти за кордон?

Нещодавно Конституційний Суд визнав неконституційною норму КПК України, якою суд фактично зобов’язувався, обираючи запобіжний захід, застосовувати безальтернативний запобіжний захід — тримання під вартою, пише у виданні DT.UA Гюндуз Мамедов, затупник генерального прокурора, кандидат юридичних наук.

17.05.2019
Думки
Чому прокуратура Криму переслідує померлих очільників радянського режиму?

На цьому тижні прокуратура АР Крим почала розслідування за публікації в шкільному підручнику історії для 10-го класу, який окупаційна влада видала в Криму. У ньому стверджується, що весь кримськотатарський народ був колаборантом під час Другої світової війни.