«Мертві» компанії кримського боргового ринку

Блоги

Відеоблог Микити Панасенка про компанії , які очолює Андрій Наумов – керівник благодійного фонду кандидата в мери Києва Андрія Пальчевського, які вже потрапляли в поле уваги Центру журналістських розслідувань.

У розслідуванні журналістів Bihus.info програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» під назвою «Пальцем в мери» йдеться про те, що Андрій Наумов, колишній юрист клініки «Євролаб», а віднедавна – керівник благодійного фонду Андрія Пальчевського, підписується за офшорну компанію Пальчевського і – паралельно супроводжує сумнівний бізнес, що працює в окупованому Криму.

Наумов є керівником ще кількох українських фірм, не пов’язаних з Пальчевським – фінансові компанії «Капітал Джірінг» та «Кантієро», які належать легендарним на рейдерсько-борговому ринку особам – Дмитру Мурахверу та Павлу Маліку.

У розмові з Bihus.info Наумов стверджував, що ці компанії – «мертві ТОВки», які не ведуть жодної діяльності. Однак ЦЖР виявив, що «Капітал Джірінг» Мурахвера та «Кантієро» Маліка, живіші всіх живих і чудово себе почувають. Бо за смішні гроші скуповують заставне майно збанкрутілих банків, яке знаходиться на окупованих територіях Криму і Донбасу. І саме тому вони потрапили в поле уваги ЦЖР під час розслідування про піратів піщаних кар’єрів у окупованому Криму.