Микита Панасенко

Статті автора (162)
Валерій Чорнобук (посередині) разом з адвокатом Костянтином Грицишеним після судового засідання у Печерському районному суді Києва 22 вересня 2020 року. Фото: investigator.org.ua
Обвинувачений у держзраді Чорнобук мобілізувався до ЗСУ

Колишній кримський суддя Валерій Чорнобук, обвинувачений у тяжкому злочині проти національної безпеки — державній зраді, якимось чином зміг мобілізуватися до Збройних Сил України у Дніпрі. Та використати це для зупинення судового розгляду своєї справи у Києві.

25.05.2023
Блоги
Як суд зупинив розгляд справи про державну зраду Чорнобука

Відеоблог Микити Панасенка про те, як колишній кримський суддя Валерій Чорнобук, обвинувачений у тяжкому злочині проти національної безпеки – державній зраді, якимось чином зміг мобілізуватися до Збройних Сил України у Дніпрі. Та використати це для зупинення судового розгляду своєї справи.

Шкідливий вплив telegram-каналу сепаратиста Шевцова на родичів українських полонених

Нещодавно Центр журналістських розслідувань розповідав про нинішню діяльність Антона Шевцова, сепаратиста із Севастополя, колишнього начальника поліції у Вінницькій області, звільненого на вимогу активістів Автомайдану та АТОвців, затриманого і відпущеного із зали суду. А через сім років СБУ повідомила йому про підозру у державній зраді. З початком великої війни Шевцов, який чкурнув до Криму, створив телеграм-канал,…

13.05.2023
Блоги
Як Шевцов впливає на родичів полонених

Відеоблог Микити Панасенка про нинішню діяльність Антона Шевцова, сепаратиста із Севастополя, колишнього начальника поліції у Вінницькій області, який з початком великої війни чкурнув до окупованого Криму, створив телеграм-канал, де публікує відео українських військовополонених, утримуваних в колоніях у Росії та на окупованих територіях.

«Сепар» Шевцов: як підозрюваний у держзраді займається українськими військовополоненими та їхніми родичами

В українському медіапросторі знову з’явився севастопольський сепаратист Антон Шевцов. У березні Служба безпеки України повідомила йому про підозру у державній зраді. І це вже якесь дежавю: сім років тому Антон Шевцов, щойно звільнений з посади начальника поліції у Вінницькій області, сидів у суді як затриманий за підозрою у державній зраді. От тільки тоді його відпустили, а…

13.04.2023
Блоги
Крымский смерш
«Крымский СМЕРШ». Хто причетний до цькування і переслідування українців?

В окупованому Криму діє спільнота доносчиків, які вишукують людей з проукраїнською позицією.

Розпіарений та некримський. Що відомо про «Конвой» Аксенова-Прігожина

Підрозділ так званих «аксьоновцев» — розвідувально-штурмовий підрозділ «Конвой» входить до «батальйону «Ливадия», вже другого добробату, створеного гауляйтером Криму Сергієм Аксеновим. Першим був так званий «казачий штурмовий батальйон «Таврида» на чолі з довіреною людиною Аксенова — отаманом «Чорноморского казачьего войска», зрадником Антоном Сироткіним. Хто командує батальйоном «Ливадия» невідомо, але на відео російських пропагандистів легко впізнати бойовика…

За що Путін та Львова-Бєлова отримали «чорну мітку» від Міжнародного кримінального суду

Навряд чи російські пропагандисти, знімаючи матеріали про так звану «допомогу українським дітям», задумувалися, що створюють докази для Міжнародного кримінального суду (МКС) в Гаазі.

24.03.2023
Блоги
Чеська ланка «ільменітової схеми» у «справі Сенниченка»
Чеська ланка «ільменітової схеми» у «справі Сенниченка»

Відеоблог Микити Панасенка про те, що у справі ексголови Фонду держмайна України Дмитра Сенниченка, яку розслідує НАБУ, фігурує чеська компанія із розслідування ЦЖР про поставки ільменіту на титановий завод олігарха Дмитра Фірташа в Криму.

Як Аксенов за прикладом Прігожина створив власні ПВК

Кримські пропагандисти героїзують найманців не тільки Прігожина, а й Аксенова. Так, у нього вже теж є приватна військова компанія. Як гауляйтер Аксенов розвиває дружбу з Прігожиним та формує власні загони найманців?