Кіпрські мрії «ексгубернатора» Севастополя

Блоги

Відеоблог Микити Панасенка про те, як скандальний колишній так званий «губернатор» Севастополя пройшов шлях від посади російського гауляйтера до боротьби в суді Євросоюзу за зняття з себе санкційних обмежень, аби вести бізнес на Кіпрі.

20 листопада 2017 року Європейський Союз наклав санкції на Дмитра Овсяннікова. На той момент він якраз став так званим «губернатором Севастополя» — після незаконних виборів, які відбулися 10 вересня. ЄС заборонив Овсяннікову в’їзд на свою територію і закрив доступ до своєї банківської системи. Але тоді він не дуже засмутився через обмеження.

11 липня 2019 року президент Росії Путін відправив так званого «губернатора» у відставку. Овсянніков руки не опустив, і вирішив, що буде заробляти собі на життя у бізнесі. Але швидко зрозумів, що введені раніше санкції цьому заважають. Тож у грудні 2020 року подав позов до Суду Європейського союзу про зняття з себе санкцій.

А поки суд ще не прийняв остаточне рішення, Овсянніков окремим клопотанням, яке надійшло 19 лютого 2021 року, попросив скасувати санкції. Це могла б бути така собі тимчасова допомога. Обґрунтовував її необхідність Овсянніков тим, що вже зараз він відчуває економічні збитки через санкції Євросоюзу, які не дають можливості йому займатися бізнесом на території європейських країн. Зокрема, йому вже відмовили у реєстрації компанії на Кіпрі.