Вторгнення в Україну під прикриттям «операції на Донбасі»

Блоги

Відеоблог Микити Панасенка про те, як Росія 24 лютого розпочала повномасштабну війну проти України, а її президент, прикриваючись «захистом мешканців Донбасу», реалізує свої хворі фантазії про Новоросію, вчиняє нові воєнні злочини та добирається до води для окупованого Криму.

Увечері 23 лютого ватажки бойовиків «ЛДНР» звернулися до Володимира Путіна з проханням про військову допомогу. Як може країна-союзник, відмовити нововизнаним молодим так званим «республікам»? О 04:00 24 лютого російські канали транслювали запис виступу президента РФ, який, як свідчать метадані відео, був записаний ще 21 лютого. Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі.

Однак попри оголошення «операції» тільки на Донбасі, Росія завдала ракетних ударів по всій території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Були нанесені ракетно-бомбові удари по аеродромах в Борисполі, Озерному, Кульбакіному, Чугуєві, Краматорську, Чорнобаївці.

Російська військова техніка, в тому числі броньована, порушила держкордон України в Чернігівській, Сумській, Луганській, Харківській областях. Харків зазнав масованих обстрілів з систем залпового вогню. Важкі бої ведуться у Сумській області. В Україні введено воєнний стан.

Також вторгнення відбулося зі сторони Білорусі.

Водночас війська РФ здійснили обстріли з «Градів» позицій українських прикордонників з території окупованого Криму. Після чого у наступ пішли танки. Вже через кілька годин, після бою на Чонгарі, окупанти захопили головну споруду Північно-Кримського каналу, шлюзи якої до 2014 року регулювали подачу дніпровської води до Криму.

Станом на другу половину дня 24 лютого: у Генічеському районі всі державні структури перейшли під контроль загарбників. Російська військова техніка стоїть в місті Генічеськ, на околицях блокпости з російськими військами. Також захоплена Нова Каховка, над адміністрацією міста піднято російський прапор. Олешки під контролем російських військ. Знищені військові об’єкти авіацією противника. Переправа через річку Дніпро під контролем загарбників.

Подробиці дивіться у відео: