Солдати інформаційних військ росії

Блоги

Блог Микити Панасенка про російських пропагандистів, які нині на плечах армії рф незаконно приїздять на окуповані території України, аби виправдати збройну агресію і злочини росії. Вони знімають постановочні сюжети, щоб показати те, чого немає насправді, — «звільнення» населених пунктів від міфічних нацистів.

Попри те, що в захоплених містах і селах окупантів зустрічають не квітами і хлібом-сіллю, а мітингами протесту, а подекуди люди навіть кидаються під танки, намагаючись їх зупинити, — російська пропаганда гуде про щасливих українців, яких вони начебто звільнили.

Стандарт журналістики – повідомляти достовірні факти. У час війни інформація – така ж зброя, як і касетні бомби. Ми назвемо імена російських пропагандистів, які видають себе за журналістів.

Пропагандисти також можуть бути співучасниками воєнних злочинів, якщо суд встановить, що вони причетні до закликів до їх вчинення. І це стосується не тільки найвідомішого випадку – міністра пропаганди третього рейху Геббельса, якого так поважає росіський президент Володимир Путін.

Подробиці дивіться у відео: