Евакуйований «Нептуном» Єгор Шкребець

Блоги

Блог Микити Панасенка про строковика з Ялти Єгора Шкребеця. Його батько не може зрозуміти як так сталося, що Міноборони РФ заявляє, що весь екіпаж з затонулого крейсера «Москва» був евакуйований, але його син пропав безвісти у відкритому морі. А російська соцмережа «ВКонтакте» блокує спроби надати ситуації резонансу.

13 квітня Збройні сили України заявили про успішний ракетний обстріл флагману чорноморського флоту росії — крейсеру «Москва». Це саме той корабель, який наніс удар по нашим військовим на острові Зміїний 24 лютого, перед цим отримавши настанову про подальший свій шлях.

Чисельність екіпажу судна — від 410 до 680 осіб. Скільки саме було на борту «Москви» під час удару, невідомо. Міноборони рф повідомляє, що евакуювало весь екіпаж. 

Мешканець Ялти Дмитро Шкребець 17 квітня написав на своїй сторінці ВКонтакте пост про те, що його син Єгор, який служив корабельним коком на «Москві», значиться зниклим безвісти після знищення крейсера. 21-річний Єгор Шкребець був строковиком, і його взагалі б не мало бути на цій війні. Дмитро пише, що його сина призвали на службу 2 червня 2021 року. Термін служби в російській армії складає один рік. Тобто до 2 червня 2022 року він ще має бути у статусі строковика. 

Батько безвісти зниклого молодого окупанта тепер закликає користувачів соцмереж репостити його запис, щоб привернути більшу увагу до зникнення сина. Але адміністрація російської соцмережі один за одним видаляла запис, а врешті заблокувала сторінку Дмитра.