Підсумки тижня. Огляд подій на окупованій Херсонщині

Блоги

Блог Микити Панасенка про те, що відбувалося на нових тимчасово окупованих росією територіях України протягом цього тижня.

25 квітня військові рф захопили будівлю Херсонської міської ради і зняли з неї прапор України. Наступного дня російські окупанти представили очільників своєї цивільної влади в Херсонській області. «Головою обласної адміністрації» проголосили Володимира Сальдо, а «мером» Херсона – Олександра Кобеця.

ЦЖР також оприлюднив ім’я російського коменданта Херсонської області. Це полковник Віктор Леонідович Бедрик. «Спалили» його російські пропагандисти, оприлюднивши наказ з його підписом щодо відміни комендантського часу на Великдень.

Колаборант Кирило Стремоусов, якого російські змі називають «заступником голови військово-цивільної адміністрації» Херсонщини, переконує, що окупанти не планують проводити «референдум» за створення так званої «Херсонської народної республіки». При цьому з 1 травня Херсонщина начебто почне переходити до рубльової зони.

Російські військові продовжують вивозити зерно з Херсонської області до окупованого Криму. Севастопольці скаржаться на забруднення повітря у місті: у доковій бухті, на терміналі стивідорної компанії «Авліта» день і ніч вантажать зерно. Не виключено, що його контрабандою доправлять у Сирію.

Грабуючи херсонських селян окупанти водночас активно готуються до 9 травня, сподіваючись на прихильність прорадянського електората і людей старшого віку. 

Подробиці дивіться у відео: