Огляд подій на окупованому півдні. 8 — 13 травня 2022 року

Блоги

Блог Микити Панасенка про те, що відбувалось на нових тимчасово окупованих росією територіях півдня України протягом тижня 8 – 13 травня.

9 травня на нових ТОТ півдня України росіяни влаштували святкові гуляння. Традиційно організували ходу «бессмертного полка», покладання квітів та концерти. У Херсон, обидві Каховки, Мелітополь, Енергодар, Маріуполь та інші захоплені населені пункти з’їхалися воєнні злочинці з ОРДЛО, так звані «керівники» різних рівнів з Криму. На акціях були присутні і місцеві колаборанти, призначені виконувати брудну роботу окупантами.

На Херсонщині горять ліси. Боротись з лісовими пожежами складно через тимчасову окупацію військовими рф та відсутність пального у лісівників та працівників ДСНС. Місцеві мешканці намагаються самоорганізуватися, щоб подолати вогонь.

У Новій Каховці окупанти викрали тренерку з футболу Ірину Петрову там же загарбники викрали директора ліцею №10 В’ячеслава Рєзнікова. У місті Каховка російські військові викрали місцевого жителя Максима Цегельника з власної квартири.

Колаборанти з так званої «Херсонської обласної військово-цивільної адміністрації» хочуть звернутись до президента рф з проханням включити Херсонщину до складу росії. При цьому ніяких «референдумів» не планується.

На Херсонщині знову зник мобільний зв’язок та інтернет. Їх блокують окупанти, щоб мешканці області не могли отримувати достовірні новини про перебіг війни та спілкуватись між собою.