Вибухи в Джанкої, саміт Кримської платформи. Підсумки тижня на окупованому півдні

Блоги

Блог Микити Панасенка про події на нових тимчасово окупованих росією територіях півдня України протягом 14 – 20 серпня.

Окупований Крим продовжує демілітаризуватися та відчувати на собі наслідки оголошеної путіним так званої «спецоперації» проти України. 16 серпня поблизу селища Азовське Джанкойського району злетів у повітря російський склад боєприпасів. 18 серпня пролунали вибухи в небі над Керченським мостом та над аеродромом Бельбек у Севастополі. Два наступних дні вже вибухало в небі поряд з Євпаторією. А 20 серпня безпілотник вибухнув на даху штабу Чорноморського флоту рф та гриміло в Бахчісараї.

росія висаджує черговий десант своїх управлінців на захоплені території Запорізької та Херсонської областей. За сталою традицією це – чиновники з урядів регіонів рф та співробітники ФСБ.

23 серпня відбудеться другий саміт Кримської платформи – міжнародного майданчика з деокупації Криму. Цьогорічний саміт буде проходити у кілька етапів і в змішаному форматі. Перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джеппарова повідомляє, що кількість учасників цього року буде більшою, географія платформи ширшою, а розуміння злочинів росії глибшими.