Як Росія пов’язує кров’ю українських громадян з Криму

Блоги
Мобілізовані до лав ЗС РФ кримчани в окупованому Севастополі Фото: Скриншот відео

Блог Микити Панасенка, про те, як в окупованому Криму триває мобілізація резервістів до російської армії. Це черговий міжнародний злочин керівництва Росії – адже на війну з Україною примусово мобілізують її ж громадян із незаконно анексованого півострова. Тисячі потенційних «мобіків» покинули Крим, але тисячі уже взяли у руки автомат і присягнули окупантам.

Російські силовики виловлюють та вишукують мешканців Криму, щоб забрати їх воювати проти української армії. Люди намагаються уникнути смерті та каліцтва, які неминуче чекають їх після зустрічі з ЗСУ на полі бою.

У місцевих пабліках задачу уникнути повістки називають «виживанням» та складають для цього інструкції. Серед порад: не жити за місцем прописки, змінити номер телефону, брехати комісарам, поки особа не буде встановлена. Не говорити з незнайомцями, не відкривати двері, нікому не вірити.

У прокуратурі АРК та Севастополя закликають кримчан, яких все-таки примусово мобілізували, саботувати будь-які накази російських військових і за найменшої можливості здаватись у полон Збройним Силам України. Водночас, якщо кримчанин добровільно приєднається до ЗС РФ та візьме участь у війні проти України, його дії будуть кваліфіковані як злочин проти основ національної безпеки.