Російський терор та життя на звільненій Херсонщині. Підсумки тижня на півдні України

Блоги
Херсон

Відеоблог Микити Панасенка з традиційними підсумками робочого тижня та оглядом головних подій на окупованому Росією півдні України. Через постійні обстріли деокупованої частини Херсонщини українська влада просить місцевих евакуюватися.

Організовано безкоштовний переїзд з розміщенням у прихистках. Евакуацією херсонців займаються також волонтери. Про тих людей, які вирішили лишитися також ніхто не забуває. У Херсоні вже працює купа різних сервісів та місць, де можна отримати допомогу.

Враховуючи усі випробування, які впали на голови херсонців, Уряд пропонує жінкам, літнім, хворим чи маломобільним людям безкоштовну евакуацію, щоб пережити зиму.

Поїхати можна до Кривого Рогу, Миколаєва чи Одеси з можливим подальшим переміщенням до західних регіонів України. Міністерство реінтеграції обіцяє безкоштовне проживання у прихистках, гуманітарну допомогу, харчування, медичну підтримку. Повідомити про бажання евакуюватися можна так: записатися особисто в «Пункті незламності» на площі Свободи у Херсоні, зателефонувати на гарячу лінію Херсонської ОВА або ж написати у месенджери. Також можна звернутися на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції: 15-48.