Солдати інформаційних військ Росії. Підсумки-2022

Блоги

Відеоблог Микити Панасенка про перші результати роботи кримського Центру журналістських розслідувань з викриття солдатів інформаційної війни Росії проти України. Журналісти також можуть бути визнані воєнними злочинцями, якщо суд встановить, що вони виправдовують ці злочини чи займаються пропагандою агресивної війни і героїзують учасників агресії.

Після повномасштабного вторгнення Росії Центр журналістських розслідувань опублікував серію матеріалів про російських пропагандистів на нових окупованих територіях України, які займаються виправдовуванням збройної агресії проти нашої країни.

Зараз вже є результат по одному з перших випусків ЦЖР – прокуратура АРК та міста Севастополя відкрила кримінальне провадження щодо так званих «журналістів» з Росії та окупованого Криму, які створюють і поширюють матеріали з ознаками пропаганди і виправдовування агресивної війни Росії проти України. В Єдиний реєстр досудових розслідувань внесені дані щодо діяльності шістьох керівників і кореспондентів ТРК «Крым 24», – фігурантів матеріалів ЦЖР.

Подробиці дивіться у відео: