Спрага зневодненого Росією окупованого Півдня

Блоги
Фото: investigator.org.ua

Відеоблог Сергія Старушка про спрагу, яка очікує міста та селища тимчасово окупованих Запорізької та Херсонської областей через теракт росіян на одному з найбільших водосховищ Європи. Адже рукотворне Каховське море було основним джерелом питної води для Півдня України.

Очевидно, що підрив Каховської дамби – це і колосальних масштабів екологічне лихо, і болючий удар по економіці Херсонської та Запорізької областей. При цьому, більшість негативних наслідків чекають саме на тимчасово окуповані регіони України і зараз, і в майбутньому. У першу чергу, це стосується проблеми водопостачання питної води.

На жаль, це лише початок масштабної спраги, яка охопить територію у майже 70 тисяч квадратних кілометрів на невизначений час. За площею це якби без водопостачання залишилась така країна, як Ірландія, або Грузія.

Знищення Каховського водосховища надовго зневоднить південь та схід не тільки Запорізької області, а і, ясна річ, Херсонщини і навіть частину Дніпропетровщини. Україна очікує на важкі гуманітарні, економічні та екологічні наслідки вже найближчим часом і вже попередила про це світову спільноту.

Подробиці дивіться у відео: