Сергій Старушко

Сергій Старушко

журналіст

Статті автора (91)
26.04.2024
Південь
Сухопутний коридор Росії 2 в 1: на півдні України буде автобан і залізниця на 70 км в об’їзд Маріуполя?

Центр журналістських розслідувань зафіксував старт нового логістичного проєкту Росії на окупованому Приазов’ї – розширення сухопутного коридору з Ростова в Крим через Донецьку і Запорізьку області. У квітні окупанти почали прокладати об’їзну на північ від Маріуполя – близько 70 кілометрів дороги, що передбачає зведення нових мостів, один з яких буде довжиною не менше 500 метрів. 

24.04.2024
Південь
Щовесни окупанти обіцяють відродження портів Бердянська та Маріуполя, натомість завозять зброю і вивозять награбоване

Третю весну, яку в окупації зустрічає південь України, росіяни та місцеві посіпаки Кремля розповідають, що вже ось-ось, за рахунок морських портів, Маріуполь та Бердянськ стануть драйверами розвитку економіки «нових регіонів» Росії.

20.04.2024
Блоги
Експропріація «в законі». Росія формує ринок віджатого житла на ТОТ України

На тимчасово окупованих територіях України Москва вимагає від окупаційних адміністрацій «легалізувати» так звану «націоналізацію» майна українців, оформити його в російські реєстри і заробляти на ньому гроші, продаючи крадене.

15.04.2024
Південь
РФ за місяць збудувала понад 100 км фортифікацій на узбережжі Чорного моря ТОТ Криму і Херсонщини

Російська окупаційна армія покращує й збільшує мережу інженерно-фортифікаційних споруд (ІФС) на тимчасово окупованому півдні України. Лише за місяць загарбники збудували понад 100 км фортифікацій на чорноморському узбережжі ТОТ Криму та Херсонщини. У листопаді 2023-го року збудовані на пляжах Криму російські укріплення змило штормом.

14.04.2024
Південь
Каховське водосховище на знімках супутника Sentinel-2. 10.04.2024 р.
Як Росія забезпечує водою окупований південь після свого теракту на Каховській ГЕС

В окупованому Бердянську мешканці отримують воду з кранів  фактично по кілька годин на день, часто-густо живуть і  без неї по кілька діб,  а від її якості у людей “летять” бойлери і пральні машини.  Питна вода у курортному місті – майже отруйна.   Ідентична картина, або схожа, на всьому окупованому півдні України, а найбільше – у …

12.04.2024
Блоги
Вода у решеті. Як Росія відновлює водопостачання на півдні після підриву Каховської греблі

Росія так і не спромоглась налагодити водопостачання окупованих територій півдня після того, як підірвала греблю Каховської ГЕС.

10.04.2024
Південь
Родина кримського зрадника - «депутата» Держдуми Бабашова Фото: Facebook
Компанія родини кримського зрадника – «депутата» Держдуми Бабашова пригрілась у «ВЕЗ» на окупованому Запоріжжі

Будівельно-дорожня компанія «Альт-Эра» з окупованого Росією Криму, що належить родині «депутата» Держдуми Леоніда Бабашова і колаборанту з Донецька Олександру Ішутіну, заснувала в Бердянську ТОВ «Первая дорожно-строительная компания» («ПДСК»), яка отримала статус резидента»вільної економічної зони». 

08.04.2024
Південь
Фейкові курорти для Путіна та справжня залізниця для колорадів та друзів
Навіщо Росія вигадує нові курорти і будує залізницю на ТОТ півдня України?

Наприкінці березня російський диктатор провів одразу дві наради зі своїми урядовцями, на яких обговорювали інфраструктурні проекти та розвиток туристичної сфери на Росії і нових окупованих територіях. Путіну показали презентації нових курортів на узбережжях п’яти морів і озера Байкал. Більшість проектів виглядають цікаво, мають шанси і, скоріше за все, в недалекій перспективі будуть втілені у життя….

28.03.2024
Влада
Схиляли до співпраці колег, катували, грабували домівки – колаборанти з поліції Бердянська отримали вироки

З початку 2024 року Жовтневий районний суд міста Запоріжжя заочно оголосив декілька вироків екс-поліцейським з тимчасово окупованого Бердянська, серед яких вже колишній начальник «народої міліції» міста, голова так званого «ГИБДД» та оперуповноважений.

27.03.2024
Південь
Колаборанта-керівника «Бердянськводоканалу» російські куратори звільнили, а в Україні заочно судитимуть

Окупаційна влада Бердянська замінила на захопленому комунальному підприємстві «Бердянськводоканал» керівника-колаборанта на «варяга» з Росії.