Бізнесом Гладковського управляє пов’язана з ним компанія

Корупція
Олег Гладковський Фото: UNIAN

Відсторонений заступник секретаря РНБО Олег Гладковський передав свій бізнес в управління КУА «Ф’южн капітал партнерз», серед засновників якої є пов’язані з ним фірми.

Про це йдеться у статті на ЕП – Молодший партнер президента: що відомо про бізнес Олега Гладковського, передає Центр журналістських розслідувань.

Як наголошується, Гладковський має закритий недиверсифікований інвестиційний фонд «Сова», який управляє його бізнесом.

Фонд володіє акціями низки товариств, які займаються продажем авто, наданням інформаційних послуг, орендою та управлінням майна.

Оформлення структури «Сови» за методом закритого недиверсифікованого корпоративного інвестфонду може мати на меті оптимізацію податкового навантаження.

Президент Петро Порошенко має фонд «Прайм ессетс кепітал», а однокурсник Гладковского Ігор Кононенко – фонд «ВІК».

За публічною інформацією, усі три на сьогодні перебувають в управлінні КУА «Ф’южн капітал партнерз». Остання серед засновників має дві приватні фірми – ТОВ «Оушн Інвест» та ТОВ «Тенісна група «Смеш».

Цікаво, що кінцевим бенефіціаром «Оушн Інвест» є Гладковський, а «Тенісну групу «Смеш» заснувала Міжнародна тенісна академія, кінцевим бенефіціаром якої є Ігор Кононенко.

Таким чином, можна дійти висновків, що активи президента та його бізнес-партнерів знаходяться в управлінні компанії, чиє коріння веде до них же самих.

На журналістський запит в НАЗК повідомили, що не володіють інформацією про те, кому Гладковський передав в управління компанію «Оушн Інвест».

  • Команда журналістських розслідувань Bihus.Info, опублікувала матеріал про масштабні розкрадання в «Укроборонопромі», до якої причетні посадові особи, наближені до президента Петра Порошенка. Зокрема син першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського Ігор, його друг і безнес-партнер Віталій Жуков, а також Андрій Рогоза з 2016 року продавали українським оборонним підприємствам запчастини для військової техніки з націнкою до 300%. Товар вони завозили з території РФ контрабандним шляхом або ж купували на складах військових частин в Україні. Зокрема як «прокладку» вони використовували підприємство Порошенка «Кузня на Рибальському», через яку провели 70 мільйонів гривень від угоди з Київським бронетанковим заводом.
  • Президент України Петро Порошенко вимагає від правоохоронців проведення термінової перевірки інформації команди журналістських розслідувань Bihus.Info, а також підтримує тимчасове відсторонення від посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олега Гладковського.

    Гладковський просив призупинити свої повноваження першого заступника секретаря РНБО на період розслідування матеріалу про закупівлі в армії.

    Національне антикорупційне бюро почало досудове розслідування після перевірки інформації, про яку йде мова у програмі «Наші гроші з Денисом Бігусом» про зловживання при проведенні закупівель для української армії.