Американські компанії мають намір видобувати нафту і газ в Україні

Американські компанії Frontera Resources і Longfellow пропонують Україні здійснити на умовах угод про розподіл продукції проекти з пошуку і видобутку вуглеводнів в Одеській і Полтавській областях. Міжвідомча комісія пропонує їм домовитися з «Чорноморнафтогазом», який володіє спецдозволів на користування надрами на морських родовищах Одеське і Безіменне, і подавати спільну заявку.

Про це повідомляє прес-служба Міненерго за підсумками засідання міжвідомчої комісії з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції, передає Центр журналістських розслідувань.

«Міжвідомча комісія прийняла до розгляду по суті звернення компаній Frontera Resources і Longfellow (обидві США) щодо здійснення проектів пошуку і видобутку вуглеводнів, в тому числі з нетрадиційних джерел, в межах ділянок надр, запропонованих зазначеними компаніями, відповідно, в Одеській і Полтавській областях» , – йдеться в повідомленні.
Як зазначається, комісія доручила провести консультації щодо оптимізації розміру запропонованого компанією Frontera Resources ділянки надр.
Також комісія прийняла до розгляду по суті звернення ТОВ «Навігатор-комплект» (Україна) у здійсненні проекту пошуку та видобутку вуглеводнів на умовах угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах площ Берестянська, Смілянська, Романовська, Шубинский, Новостепановская (Львівська, Харківська , Дніпропетровська області).

«З огляду на важливість проведення роботи з місцевими органами влади, Міжвідомча комісія рекомендувала компаніям Frontera Resources, Longfellow і» Навігатор-комплект «провести консультації з відповідними обласними радами щодо реалізації вищезазначених проектів», – повідомляє прес-служба.

Комісія взяла до відома звернення Frontera Resources по здійсненню проекту пошуку та видобутку вуглеводнів на умовах угоди про розподіл продукції і рекомендувала компанії опрацювати можливість надання спільного звернення до комісії разом з «Чорноморнафтогазом», який володіє спеціальними дозволами на користування надрами на площах Одеська і Безіменне на шельфі Чорного моря. Обидва родовища з 2014 року, з початку окупації Криму контролюються РФ. 

Як повідомляє Економічна правда, компанія Frontera Resources, що займається розвідкою і видобутком нафти і газу, була заснована в 1996 році. Компанія вважає за краще працювати на ринку Східної Європи навколо Чорного моря. Компанія Longfellow Energy – невелика, сімейно орієнтована приватна компанія, яка займалася, головним чином, розвідкою і розробкою нових запасів в прибережних басейнах США.