Направлено до суду справу за звинуваченням у держзраді колишнього військового прокура Криму

Новини

Прокуратура Автономної Республіки Крим направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього прокурора Кримського регіону з нагляду за додержанням законів у військовій сфері, державного радника юстиції 3 класу Сергія Няньчура, який після окупації Криму перейшов на службу до Росії.

Колишній військовий прокурор Криму звинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.111 КК України (державна зрада), повідомила на своїй сторінці у Facebook прес-секретар Генпрокурора України Лариса Сарган, передає Центр журналістських розслідувань.

Під час слідства встановлено, що Няньчур у 2014 році, порушивши присягу, перейшов на службу до незаконно створеного органу «Военная прокуратура Черноморского Флота Российской Федерации» на посаду «первого заместителя военного прокурора Черноморского флота Российской Федерации с присвоением звания генерал-майора юстиции».

«Встановлено, що перебуваючи на вказанїй посаді, Няньчур С.М. подав позов до суду в інтересах міністерства оборони Російської Федерації стосовно майна міністерства оборони України, що дало змогу у подальшому визнати право власності на вказане майно за Міністерством оборони РФ», – написала Сарган.

За результатами проведення досудового розслідування прокуратурою АРК направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього прокурора.

Як повідомлялося, 1 лютого 2017 року прокуратура АРК за результатами проведеного попереднього розслідування повідомила про підозру в зраді колишньому прокурору Кримського регіону з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Сергію Няньчура. У березні прокурор-зрадник був оголошений в розшук.