Прикордонники викрили українця, який торгував місцями в черзі на КПВВ «Чонгар»

Прикордонники викрили громадянина України, який торгував місцями в автомобільній черзі перед контрольним пунктом в’їзду-виїзду «Чонгар» на адмінмежі з Кримом, що утворилася через навмисні дії окупантів, що уповільнюють оформлення автомобілів на російському КПП.

Про це Центру журналістських розслідувань повідомила представник прес-служби Бердянського прикордонного загону Неля Доценко.

«Черги у нас зазвичай починаються в 4-5 ранку. І вони тривають до вечора. Зараз стоїть близько 40 автомобілів. Під час моніторингу черги, військовослужбовці Бердянського прикордонного загону виявили громадянина, який намагався продавати місця в черзі. Ми це порушення в установленому порядку задокументували і викликали на місце події представників поліції, які взяли пояснення у цього громадянина», – сказала Доценко.

За її словами, ціна в черзі на «місце ближче» до КПВВ залежала від марки автомобіля. Наприклад, водієві автомобіля Mersedes підприємливий громадянин пропонував просунутися в черзі за 500 гривень, а водієві автомобіля марки Porshe вже за 1500 гривень.

Як пояснила Неля Доценко, прикордонна служба виставляє військово-прикордонний наряд з метою підтримання громадського порядку в автомобільній черзі, пояснення громадянам причин її виникнення, надання невідкладної допомоги в разі погіршення стану здоров’я мандрівників.

Нагадаємо, прикордонники вже неодноразово фіксували на КПВВ «Чонгар» незаконний продаж місць в автомобільній черзі бажаючих в’їхати на півострів.