У Криму «суд» продовжив на 2 місяці арешт трьох «українських диверсантів»

Фото: Facebook Crimean Human Rights Group

В окупованому Криму «Київський районний суд» Сімферополя продовжив ще на 2 місяці арешт севастопольців Володимира Дудки, Дмитра Штиблікова і Олексія Бессарабова, яких ФСБ звинувачує в нібито підготовці «диверсій» на території півострова.

Як повідомляє Кримська правозахисна група, затримані в листопаді 2016 року «диверсанти» будуть знаходитися під вартою до 8 вересня 2017 року, передає Центр журналістських розслідувань.

«Нову постанову про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою кримчанам сьогодні, 4 червня 2017 року, виніс «суддя» Олексій Тихопой», – повідомили правозахисники.

За їх інформацією, всіх трьох фігурантів «справи диверсантів» привозили в «суд» з СІЗО Сімферополя.

9 листопада 2016 року ФСБ РФ затримала в окупованому Севастополі українських громадян, яких російська спецслужба називає «членами диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міноборони України». Затримані Дмитро Штибліков, Олексій Бессарабов і Володимир Дудка нібито готували диверсійні акти в Криму.

Правозахисники зафіксували дуже багато фактів порушення прав затриманих ФСБ в окупованому Криму так званих «українських диверсантів», включаючи фальсифікацію доказів і показань свідків, застосування тортур і психологічного тиску, а також позбавлення права на захист і справедливий суд, що дає підстави вважати їх поліув’язненими.