В Україні комп’ютерний вірус вразив близько 10% комп’ютерів – заступник глави АП

В Україні в результаті масштабної кібератаки комп’ютерного вірусу Petya.A з ладу вийшли близько 10% приватних, урядових і корпоративних комп’ютерів.

Про це в інтерв’ю агентству Associated Press повідомив заступник глави адміністрації президента України, колишній директор Microsoft Ukraine Дмитро Шимків, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на видання Голос Америки.

За його словами, ці дані є приблизними і вони не включають деяких категорій бізнесових комп’ютерів.

Шимків зазначив, що половина уражених урядових і комерційних комп’ютерів стали повністю непридатними. Вражені були важливі організації інфраструктури, але в основному бізнесові, додав він.

4 липня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що спеціальні агенти департаменту кіберполіції спільно з фахівцями СБУ та прокуратури зупинили другий етап кібератаки вірусу Petya.A.

З 27 червня комп’ютерні мережі українських державних установ і банків були атаковані комп’ютерним вірусом Petya.A. Пізніше спроби атак цим вірусом були зафіксовані по всьому світу. Україна постраждала найбільше, на її частку довелося 75,24% випадку заражень.