У Криму «суд» продовжив арешт фігурантів бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір»

Фото: Facebook Осман Арифм

В окупованому Криму так званий «Верховний суд Республіки Крим» в п’ятницю, 7 липня, продовжив ще на два місяці арешт фігурантів бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір» Зеврі Абсеітова, Ремзі Меметова, Рустема Абільтарова і Енвера Мамутова.

Про це повідомив кореспондент Радио Свобода Антон Наумлюк, передає Центр журналістських розслідувань.

Згідно з рішенням «суду», Зеврі Абсеітов, Ремзі Меметов, Рустем Абільтаров і Енвер Мамутов будуть перебувати під вартою до 12 вересня 2017 року.

Як повідомив на своїй сторінці в Facebook кримський адвокат Еміль Курбедінов, судове засідання проходило в закритому режимі.

«Продовження арешту Бахчисарайської четвірки, обвинуваченої у справі Хізб ут-Тахрір знаменно ще тим, що слухачів не пускають навіть в будівлю суду, не кажучи вже про зал засідання. Рішення судів оголошуються також в закритому режимі в порушення закону», – написав Курбедінов.

Як повідомлялося, 12 травня 2016 року в окупованому Криму в Бахчисараї збройні російські силовики провели обшуки у кримських татар. Після обшуків були затримані четверо жителів Бахчисараю: Зеврі Абсеітов, Ремзі Меметов, Рустем Абільтаров і Енвер Мамутов. Так звана «прокурор Криму» Наталія Поклонська стверджувала, що затримані нібито причетні до організації «Хізб ут-Тахрір», яка визнана терористичною в РФ.

Прокуратура АР Крим відкрила кримінальні виробництва за фактом затримання російськими силовиками в окупованому Криму чотирьох жителів Бахчисараю.

13 травня 2016, «Київський районний суд» Сімферополя прийняв рішення про арешт затриманих до 11 липня. Згодом термін їх тримання під вартою кілька разів продовжувався «судом».