У Криму екс-«мер» Керчі Писарєв отримав 8 років колонії за хабар

В окупованому Криму «Керченський міський суд» засудив колишнього «главу адміністрації» Керчі Сергія Писарєва до 8 років позбавлення волі і штрафу в сумі 6,4 млн. руб. У червні 2016 року керченський «мер» був затриманий при отриманні 50 тис. дол. хабара.

Писарєв був визнаний винним в скоєнні злочину, передбаченого ч.6 ст.290 Кримінального кодексу РФ (отримання хабара, вчинене в особливо великому розмірі), повідомив агентству РИА Новости представник «суду», передає Центр журналістських розслідувань.

«Згідно з позицією прокурора – державного обвинувача винному призначено покарання у вигляді 8 років позбавлення волі, зі штрафом в розмірі 6,4 мільйона рублів. Відбувати покарання засуджений буде у виправній колонії суворого режиму», – сказали в суді.

В ході слідства було встановлено, що Писарєв отримав 3,2 млн. руб. в доларовому еквіваленті за вчинення дій по виділенню земельних ділянок під комерційне використання.

Як повідомлялося, 21 червня 2016 року в окупованому Криму співробітники ФСБ РФ затримали на «гарячому» при отриманні $ 50 тис. хабара «голову адміністрації» Керчі Сергія Писарєва, який вимагав гроші за сприяння в оренді і продажу земельних ділянок в місті. Писарєв був заарештований і відсторонений від займаної посади.