МінТОТ пропонує Кабміну спростити в’їзд до Криму для правозахисників – Куркчі

Крим

Міністерство у справах тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України пропонує Кабміну спростити в’їзд на тимчасово окуповану територію Криму для правозахисників за спеціальним дозволом. Цю ініціативу планують розглянути на засіданні уряду в середу, 19 липня.

Про це повідомив перший заступник глави Мін ОСЬ Юсуф Куркчі виданню Крим.Реаліі, передає Центр журналістських розслідувань.

«У постанові йтиметься про те, що правозахисні організації, правозахисники, адвокати і люди, що надають юридичну допомогу, будуть вноситися в певну базу, і в момент перетину «кордону» співробітники міграційної або прикордонної служби будуть бачити, що у людини є певний статус і дозвіл», – сказав Куркчі.

За його словами, це питання на засіданні уряду представить міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш.

Нагадаємо, 4 червня 2015 року постановою КМУ №367 було затверджено Порядок в’їзду та виїзду з тимчасово окупованої території Криму. Згідно з документом, іноземці та особи без громадянства повинні отримувати дозвіл в міграційній службі, документально підтверджуючи наявність родичів або нерухомості на півострові.

16 вересня 2015 року Кабмін вніс зміни до Порядку в’їзду на територію тимчасово окупованого Криму, які дають можливість відвідати півострів іноземним журналістам, правозахисникам, представникам міжнародних урядових і неурядових організацій, а також релігійним діячам.