Путін у відповідь на санкції США вишле з РФ 755 американських дипломатів

Влада

Росія вишле 755 американських дипломатичних співробітників у відповідь на нові санкції проти РФ, які вводять Сполучені Штати Америки новим законом, схваленим Конгресом США і переданим на підпис президенту Дональду Трампу.

Про це заявив російський президент Володимир Путін в ефірі телеканалу «Росія-1», повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Тисяча з гаком співробітників – дипломатів та технічних працівників – працювали, до сих пір ще працюють в Росії. 755 повинні будуть припинити свою діяльність в Російській Федерації. Це чутливо», – сказав Путін.

За його словами, такий крок є відповіддю на нові санкції, які вводяться США проти Росії і інших країн, які з нею співпрацюють.

«Американська сторона зробила нічим не спровокований, що дуже важливо, крок на погіршення російсько-американських відносин: щодо незаконних обмежень, щодо спроб впливати на інші країни світу, в тому числі на своїх союзників, які зацікавлені в розвитку і збереженні відносин з Російською Федерацією. Ми досить довго чекали, що, може бути, щось зміниться на краще, живили таку надію, що ситуація якось зміниться. Але, судячи з усього, якщо вона і зміниться, то не скоро … Але ми повинні, я вважаю, показати, що ми теж вже без відповіді нічого залишати не будемо», – зазначив глава Кремля.

У свою чергу в Державному департаменті США вже висловили жаль у зв’язку з рішенням Росії вислати співробітників американської дипломатичний місії, передає агентство Associated Press.

«Це викликає жаль і ці дії недоречні. Ми оцінюємо вплив такого обмеження і те, як ми будемо реагувати на нього. В даний час у нас більше ніяких коментарів», – йдеться в заяві Держдепу.

Нагадаємо, 27 липня Сенат США майже одноголосно проголосував на підтримку нових санкцій проти Росії. Законопроект, що надійшов з Палати представників, підтримали 98 законодавців, проти були двоє. Документ надісланий до Білого дому президенту США Дональду Трампу, у якого є 10 днів, щоб або підписати його, або відхилити.

28 липня влада Росії заборонила американським дипломатам користуватися дачею в Срібному бору і складом в Москві. Кремль зажадав від Білого дому до 1 вересня скоротити число дипломатів, які перебувають в Росії, до 455 осіб. У повідомленні російського МЗС говориться, що Росія може розширити санкції.