Прокуратура АРК розслідує незаконне відвідування Криму учасниками групи Scooter

Крим

Прокуратура Автономної Республіки Крим за зверненням народного депутата Дмитра Білоцерківця (фракція БПП) проведе розслідування у зв’язку з відвідуванням тимчасово окупованого Криму учасниками німецької групи Scooter без дозволу влади України.

Про це повідомила прес-секретар прокуратури АРК Тетяна Тихончик виданню Крим.Реаліі, передає Центр журналістських розслідувань.

«За зверненням народного депутата Верховної Ради України Дмитра Білоцерківця про порушення вимог українського законодавства колективом німецької групи Scooter, прокуратурою Автономної Республіки Крим внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань по ст.332-1 КК України за фактом порушення іноземцями порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України і виїзду з неї (до 8 років позбавлення волі)», – розповіла Тихончик.

За її словами, прокуратура направить запити в компетентні органи Німеччини про надання міжнародної правової допомоги, щоб здійснити допит учасників групи.

Нагадаємо, в червні 2017 року посол України в Німеччині Андрій Мельник зустрічався в Гамбурзі з менеджером німецької групи Scooter, щоб відмовити музикантів від виступу в окупованому Криму.

17 червня секретар комітету з питань національної безпеки і оборони ВРУ Іван Винник заявив, що групі Scooter заборонять в’їзд в Україну, якщо музиканти вирушать до Криму через Москву.

За плани виступити на фестивалі ZBFest в Севастополі німецький колектив Scooter різко розкритикувала депутат Європарламенту від «Зелених» Ребекка Хармс. На її думку, музиканти «стають на бік Путіна», виступаючи в анексованому Криму.

Фронтмен Scooter Ейч Пі Бакстер заявив в коментарі інформагентству Dpa, що група бачить в участі у фестивалі «виключно музичну подію».

4 серпня музиканти Scooter незаконно прибули до Криму, щоб виступити на музичному фестивалі «Золота Балка» ZBFest в Балаклаві, який пройде в перші вихідні серпня.

Scooter вже потрапив в базу даних сайту «Миротворець».