Прокуратура АРК відкрила провадження за фактом незаконного арешту 76-річного активіста Караметова

Крим

Прокуратура АРК порушила кримінальну провадження щодо незаконного позбавлення волі 76-річного Сервера Караметова, який в окупованому Криму вийшов на одиночний пікет на підтримку арештованого Ахтема Чийгоза.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури, передає Центр журналістських розслідувань.

“За даними фактами прокуратурою Автономної Республіки Крим внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ст. Ст. 146 (незаконне позбавлення волі) і 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій) Кримінального кодексу України”, – йдеться в заяві.

За даними прокуратури, справу порушено за зверненням народного депутата України, голови Меджлісу кримських татар Рефата Чубарова.

“Зокрема, в зверненні зазначено, що представники незаконно створених на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим в місті Сімферополі органів влади із застосуванням насильства затримали 76-річного ветерана національного руху Сервера Караметова, який проводив мирний одиночний пікет біля будівлі” Верховного суду Республіки Крим ” з вимогою звільнення українських політв’язнів”, – розповіли у відомстві.

Нагадаємо, в Криму “суд” окупантів засудив до 10 діб арешту і 10 тисячам рублів штрафу 76-річного активіста Сервера Караметова, який напередодні вийшов на одиночний пікет на підтримку Ахтема Чийгоза.