Український радіосигнал з вишки на Чонгарі досягає Судака в Криму – Костинський

Крим

Український радіосигнал з телерадіовежі, встановленої в селі Чонгар на адмінкордоні з окупованим Кримом, досягає передмістя Судака в південно-східній частині півострова.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинский, передає Центр журналістських розслідувань.

«Сканування радіоефіру в Грушівці (Суук-Сала), що знаходиться неподалік Судаку, в південно-східній частині кримського півострова, демонструє, що на 100.7 МГц мовить Українське радіо – ua:суспільне. Чекаємо на запуск Радіо Крым Реалии в найближчий час на 105.9 МГц», – написав Костинский.

Він також нагадав, що «Українське радіо» можна слухати в Криму на середніх хвилях, на частоті 549 кГц.

«10 українських радіомовників доступні на півострові завдяки супутниковому мовленню. Також українські радіостанції віщають онлайн, в тому числі – через додатки для смартфонів», – додав Костинский.

Як повідомлялося. 17 березня в Херсонській області в селі Чонгар біля адмінкордону з Кримом відкрили 150-метрову телекомунікаційну вежу, яка забезпечить трансляцію українських телевізійних і радіосигналів на територію тимчасово окупованого півострова і на південні райони області.

З вишки запущено мовлення чотирьох українських радіостанцій: «Українське радіо» (100,7 МГц), радіо «Мейдан» (ТОВ «ТК« Атлант-СВ »г. Киев, 101,4 МГц), радіо« Крим.Реаліі »(ГО «Радіо кримських громад», 105,4 МГц), «Херсон FM» (ТРО «Софія», 107,8 МГц).

В кінці липня Нацрада з ТБ і РМ назвала п’ять українських телеканалів, які перемогли в конкурсі і незабаром почнуть ефірне мовлення на окупований Крим з вишки на Чонгарі. Зокрема, ними стали: UA: Крим (НГТУ), Чорноморська телерадіокомпанія, ICTV, «5 канал» і «Прямий» (Тоніс). Аудиторію телеканалів складуть більше 200 тисяч кримчан.