В СБУ назвали «фейком» заяву ФСБ про затримання чергового «диверсанта» у Криму

Влада

У Службі безпеки України назвали заяву ФСБ про затримання чергового «українського диверсанта» в окупованому Криму «фейковий новиною» і провокацією, яку спецслужба РФ використовує для залякування населення півострова.

Як повідомляє Центр журналістських розслідувань, про це йдеться в заяві СБУ, опублікованому на їй сайті.

«Російська ФСБ вдалася до чергової провокації, повідомивши про затримання у Криму нібито «агента СБУ». Вважаємо, що подібні фейкові новини потрібні російським спецслужбам для залякування населення півострова, яке все частіше висловлює незадоволення окупаційною владою», – заявили в українській спецслужбі.

Як відзначили в СБУ, на тлі погіршення життя кримчан, «ФСБ знову запускає «заїжджену платівку», намагаючись звинуватити Україну та її правоохоронні органи у своїх власних бідах та проблемах у АР Крим».

Нагадаємо, 15 серпня російська ФСБ заявила про затримання 12 серпня в окупованому Криму чергового «українського диверсанта» Геннадія Лимешко, який названий «агентом СБУ» і нібито готував кілька диверсій проти об’єктів інфраструктури і життєзабезпечення півострова.

Як стверджують в російській спецслужбі, затриманий «громадянин України Лимешко Геннадій Геннадійович, уродженець Харківської області, раніше проходив службу в так званій зоні ATO на посаді старшого розвідника глибинної розвідки в одній з військових частин ЗСУ».