У зоні АТО загинув український боєць, четверо – поранені

Донбас

На Донбасі за минулу добу в зоні проведення Антитерористичної операції в результаті обстрілів бойовиків загинув український військовослужбовець, ще четверо бійців були поранені. Російсько-окупаційні угруповання все частіше застосовують важке озброєння, використання якого заборонене мінськими домовленостями.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прес-центру штабу АТО.

«Загалом за минулу добу незаконні збройні формування 35 раз порушили перемир’я. Один український захисник загинув, четверо отримали поранення», – йдеться в повідомленні.

У штабі уточнили, що український воїн загинув і ще один був поранений в районі Авдіївської промзони, де бойовики обстрілювали українські позиції з мінометів і різних видів гранатометів.

Також ще один український боєць був поранений в результаті обстрілу українських опорних пунктів неподалік Старогнатівці на Приморському напрямку, які бойовики до ночі обстрілювали з мінометів, гранатометів і озброєння БМП, а потім застосували танк і артилерію калібру 152 мм.

Крім того, відзначили в штабі, 16 серпня на Донецькому напрямку бойовики, порушивши режим тиші під час роботи представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста, відкрили вогонь по домівках мирних жителів в селищі Зайцеве, де майже одразу виникла пожежа.

При цьому українських військових, які прибули допомогти місцевим жителям загасити вогонь, терористи також обстріляли. Однак українські бійці, розуміючи, що ворог цілеспрямовано провокує протистояння, у відповідь вогонь не відкривали, оскільки на окупованій частині селища проживають цивільні і працюють представники гуманітарної організації.