З Чонгару почалася цифрова трансляція українських телеканалів на Крим – Костинский

Крим

У Херсонській області почалася тестова цифрова трансляція українських телеканалів на окупований Крим з нової телерадіовежі, встановленої в березні 2017 року селі Чонгар біля адмінкордону з півостровом.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинский, передає Центр журналістських розслідувань.

«На РТС Чонгар (Херсонська область) в тестовому режимі включено цифрове телебачення. На територію Північного Криму в стандарті DVB-T2 транслюються: UA: КРИМ (НСТУ), 5 канал, Прямий канал (Тоніс), ICTV, Чорноморська ТРК », – написав Костинский.

Він зазначив, що за інформацією Петра Семерея, директора компанії «Телемережі України», яка побудувала Чонгарську вежу і виступає оператором телекомунікацій, з 1 вересня мультиплекс почне працювати в звичайному режимі з потужністю 0,3 кВт, а з 1 листопада – з потужністю 1 кВт.

Костинский додав, що йде підготовка до створення ще одного мультиплексу для мовлення на Крим, до якого увійдуть ще 5 українських телеканалів.

Як повідомлялося. 17 березня 2017 року в Херсонській області в селі Чонгар біля адмінкордону з Кримом відкрили 150-метрову телекомунікаційну вежу, яка забезпечить трансляцію українських телевізійних і радіосигналів на територію тимчасово окупованого півострова і на південні райони області.

З вишки запущено мовлення чотирьох українських радіостанцій: «Українське радіо» (100,7 МГц), радіо «Мейдан» (ТОВ «ТК« Атлант-СВ »г. Киев, 101,4 МГц), радіо« Крим.Реаліі »(ГО «Радіо кримських громад», 105,4 МГц), «Херсон FM» (ТРО «Софія», 107,8 МГц).

В кінці липня Нацрада з ТБ і РМ назвала п’ять українських телеканалів, які перемогли в конкурсі і будуть вести цифрове ефірне мовлення на окупований Крим з вишки на Чонгарі. Зокрема, ними стали: UA: Крим (НГТУ), Чорноморська телерадіокомпанія, ICTV, «5 канал» і «Прямий» (Тоніс). Аудиторію телеканалів складуть більше 200 тисяч кримчан.