У Києві в День Незалежності відбудуться заходи, присвячені Криму

Крим

У Києві 24 серпня державне підприємство «Кримський дім» з нагоди Дня Незалежності України проведе ряд заходів, присвячених Криму і кримським татарам.

Про це повідомив у четвер на прес-конференції в Києві міністр культури України Євген Нищук, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на агентство Інтерфакс-Україна.

«Серед великої програми урочистих заходів, які будуть проходити по всій Україні, пройдуть і прекрасні заходи, які ініціює «Кримський дім», – сказав Нищук.

Він повідомив, що в День Незалежності на столичному Подолі відбудеться святковий Open Air «Кримський дім об’єднує серця».

Міністр зазначив, що це важливо, оскільки всі бажаючі зможуть прийти і відчути святкову атмосферу, відчути культуру кримськотатарського народу.

«На тлі Дніпра ми хочемо зробити наш перший Open Air», – розповів програмний директор «Кримського дому» Алім Алієв. За його словами, програма розпочнеться о 14:00 виступами дитячих колективів, які створили кримські переселенці.

Крім того, зазначив він, на протязі дня будуть виступи на святковому концерті відомих кримськотатарських і українських артистів, серед яких і кримчани – Злата Огневич, Ельзара Баталова, Азіза Ібрагімова, джазовий піаніст та композитор Усеін Бекіров, панк-рок група «Shatur-Gudur» та інші.