У Херсоні новий постпред президента в АРК приступив до роботи, активісти згортають пікет

Влада

У Херсоні новопризначені постійний представник президента в АРК Борис Бабин і його перший заступник Ізет Гданов в п’ятницю, 18 серпня, приступили до виконання обов’язків. Активісти, які раніше вимагали звільнити попереднього постпреда Наталю Попович, згортають пікет біля будівлі представництва.

О 7:30 ранку Бабин і Гданов увійшли в будівлю і провели бесіду з співробітниками відомства, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на видання Крим.Реаліі.

Представник президента в АРК почав свій перший робочий день на новій посаді з вивчення внутрішньої документації.

«Першочергове завдання – забезпечити повноцінне функціонування представництва президента України в АРК як державного органу, щоб співробітники могли повною мірою виконувати свої обов’язки. Найближчим часом приступимо до вирішення поточних питань, пов’язаних із захистом прав і свобод кримчан. Будемо виконувати і стратегічні завдання, поставлені главою держави, тобто – сприяти деокупації Криму», – повідомив Бабин виданню.

У свою чергу, учасники акції протесту під будівлею представництва президента України в Криму згортають пікет.

Як повідомили активісти Крим.Реаліі, вранці відбулася зустріч нового керівництва відомства з ініціативною групою, в ході якої було обговорено подальшу взаємодію представництва з громадськістю.

17 серпня Петро Порошенко призначив юриста-міжнародника Бориса Бабіна постійним представником президента України в АРК замість Наталі Попович, яка займала цю посаду з весни 2014 року. Пріоритетними в роботі органу президент назвав захист прав людини  та інтересів держави в окупованому Криму.