МЗС України направив ноту протесту РФ через візит Путіна в Севастополь

Влада

МЗС України направив ноту протесту в МЗС Росії у зв’язку з черговим незаконним візитом в окупований Крим і Севастополь без дозволу української влади президента РФ Володимира Путіна, якого супроводжує і російський прем’єр Дмитро Медеведев.

Про це йдеться в коментарі українського зовнішньополітичного відомства, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Українська сторона вважає згаданий «візит», як інші т.зв. поїздки російських посадовців до тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим та м. Севастополь грубим порушенням Росією державного суверенітету і територіальної цілісності України, цинічним і демонстративним нехтуванням російською стороною загальновизнаними нормами міжнародного права», – заявили в МЗС.

У відомстві нагадали, що Крим і Севастополь є і будуть залишатися невід’ємною частиною України в її міжнародно-визнаних кордонах.

«Це визнається всім цивілізованим світом, який вже дав належну оцінку міжнародно-протиправним діянням Російської Федерації, у т.ч. шляхом запровадження проти неї відповідних обмежувальних заходів (санкцій)», – йдеться в коментарі МЗС.

МЗС України у зв’язку з незаконним візитом російського президента в Севастополь передав МЗС РФ відповідну ноту протесту.

Як повідомляє прес-служба Кремля, в п’ятницю, 18 серпня, Володимир Путін у супроводі Дмитра Медведєва відвідали в Севастополі нову загальноосвітню школу «Освітній центр «Бухта Козача ».

Крім того, президент і прем’єр РФ поклали квіти до пам’ятної стели музейного меморіального комплексу «35-я берегова батарея».

Біля комплексу Путін і Медведєв також поспілкувалися з членами російського байкерського клубу «Нічні вовки» і їх лідером Олександром Залдастановим (Хірург).

Нагадаємо, останній разу Путін приїжджав до Криму 24 червня, де він відвідав «віджатий» у перший в Україні міжнародний дитячий центр «Артек».