До суду направлено звинувачення в держзраді стосовно екс-прокурора, який переслідує Умерова в Криму

Влада

Прокуратура АРК направила до суду обвинувальний акт за підозрою в державній зраді стосовно колишнього кримського прокурора Олега Саргінова, який після окупації Криму перейшов на службу Росії і причетний до незаконного переслідування заступника голови Меджлісу кримських татар Ільмі Умерова окупаційною «владою».

Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook прес-секретар Генпрокурора України Лариса Сарган, передає Центр журналістських розслідувань.

Вона зазначила, що прокуратура АРК за результатами проведеного спеціального попереднього розслідування направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього прокурора прокуратури Автономної Республіки Крим О.Ю.Саргінова, який звинувачується в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.111 КК України (державна зрада ).

«В ході розслідування кримінального провадження отримано беззаперечні докази, які підтверджують, що колишній прокурор відділу прокуратури Автономної Республіки Крим, який перейшов на службу до незаконно створеного органу прокуратури так званої Республіки Крим, надав представникам окупаційної влади допомогу у проведенні підривної діяльності проти України, у тому числі шляхом фальсифікації матеріалів кримінальної справи стосовно Ільми Умерова», – написала Сарган.

Вона додала, що обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 12 до 15 років.

Олег Саргін також є обвинувачем у справі кримського журналіста Миколи Семени, якого ФСБ звинувачує в «закликах до порушення територіальної цілісності РФ».

Як повідомлялося, 7 червня 2017 року в Криму «Сімферопольський районний суд» почав розгляд справи за обвинуваченням заступника голови Меджлісу кримскотатрского народу Ільмі Умерова в закликах «до порушення територіальної цілісності РФ».

ФСБ пред’явила Умерову звинувачення за ч.2 ст. 280.1 Кримінального кодексу РФ (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ) за висловлювання в інтерв’ю про невизнання анексії Криму Росією.