Російські вибори в Криму порушують міжнародне право і закони України – МЗС

Новини

Міністерство закордонних справ України не визнає вибори в окупованому Криму і вважає це порушенням міжнародного права і законів України.

Про це заявила речник відомства Мар’яна Беца, передає Центр журналістських розслідувань.

«Україна не визнає будь-які «виборчі процеси» в окупованому Криму. Грубе порушення РФ міжнародного права та законів України», – написала Беца.

В окупованому Севастополі 10 вересня проводять вибори «губернатора» міста. Кандидатами були зареєстровані п’ять осіб: чинний т.в.о. губернатора Дмитро Овсянников («Єдина Росія»), Роман Кияшко (КПРФ), діючий депутат «Заксобранія» Ілля Журавльов (ЛДПР), Іван Єрмаков ( «Патріоти Росії»), а також Микола Кряжев («КПРС»).

На цей же день призначено довибори одного депутата російського парламенту Севастополя.

Також 10 вересня «депутатів» місцевих рад обирають в п’яти населених пунктах півострова, включаючи Сімферополь. Будуть обрані депутати підконтрольного Кремлю кримського парламенту за двома мажоритарними округами – в окрузі № 9 Войковської району Керчі і № 12 – Ленінського району. Також заплановані довибори в п’ять місцевих рад. За підсумками недільного голосування повинні з’явитися нові «депутати» в російських міськрадах Сімферополя, Керчі, Бахчисарая, Щолкіно, а також в сільраді Донського.

Прес-секретар Європейської служби зовнішніх дій Майя Косьянчич 8 вересня повідомила, що ЄС не визнає вибори «губернатора» Севастополя.