У порту Севастополя зафіксовано судно-порушник NADALINA – МінТОТ

Новини
суховантаж NADALINA Фото: fleetmon.com

У порт окупованого Севастополя зайшов суховантаж NADALINA під прапором Сьєрра-Леоне, який порушив законодавчу заборону на заходження іноземних суден в закриті Україною порти окупованого Криму.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію міністерства з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

«Чергове судно порушило заборону щодо заходження суден під прапорами іноземних держав до закритих Україною портів та терміналів, розташованих та території Автономної Республіки Крим. 8 вересня о 16:39 зафіксовано заходження суховантажу NADALINA під прапором Сьєрра-Леоне до порту Севастополя. Судно прибуло з лівійського порту Тріполі, звідки вийшло 30 серпня», – йдеться в повідомленні.

За інформацією порталу BSNews, оператором і власником суховантажу NADALINA (IMO: 8215754), який неодноразово заходив до закритих Україною портів Керчі,  Севастополя та Феодосії, є компанія Bia Shipping (Констанца, Румунія)

Нагадаємо, в жовтні 2016 року волонтери міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm вийшли на слід таємного вантажу, який був доставлений з Сирії в порт окупованого РФ Криму судном NADALINA. Його розвантажували російські військові в умовах суворої секретності і підвищених заходів безпеки. Можливо, що це – хімічні боєприпаси. Інформацію про можливе завезення з Сирії хімічної зброї в окупований Крим Україна передала НАТО.

Як повідомлялося, в липні 2014 року Україна офіційно закрила порти Криму для міжнародного судноплавства. Крім того, в Кримінальний кодекс України внесена стаття 332-1 про порушення правил в’їзду на тимчасово окуповану територію України. Згідно з цим законодавчим актом, члени екіпажу судна, що прибувають на його борту в Крим, потрапляють під адміністративну та кримінальну відповідальність перед Україною за незаконний груповий перетин кордону та порушення порядку в’їзду на окуповану територію.

Прокуратура АРК відкрила кримінальні провадження і розслідує понад 600 фактів незаконних заходів суден в закриті Україною порти окупованого Криму.