Оголошений в розшук екс-мер Києва Черновецький

Новини

Службою безпеки України оголошений в розшук колишній мер Києва Леонід Черновецький, який підозрюється у зловживанні владою.

Інформація про розшук Черновецького опублікована на сайті Міністерства внутрішніх справ України, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Як вказується, Черновецький розшукується СБУ як особа, яка переховується від органів прокуратури. Він підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Санкція даної статті передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 8 років позбавлення волі.

Також повідомляється, що Черновецький повинен бути затриманий за постановою суду з метою приводу.

Нагадаємо, 25 липня 2017 року суд дозволив слідчим ГПУ затримати колишнього мера Києва Леоніда Черновецького для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного будівництва вертолітного майданчика на Парковій дорозі в Києві.

За версією слідства, Черновецький причетний до незаконного вилучення, зміни цільового призначення і передачі особливо цінних земель в оренду для будівництва вертолітного майданчика. Також йому закидають заниження орендної плати за землю та знищення об’єкта археологічної спадщини. Збитки територіальній громаді міста Києва оцінюються в 250 млн грн.