Рада ЄС продовжила санкції за загрозу територіальній цілісності України

Новини

Рада Європейського Союзу в четвер, 14 вересня, продовжила ще на півроку, до 15 березня 2018 року, санкції проти фізичних осіб і компаній, за дії, що підривають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України.

Як повідомляє Центр журналістських розслідувань, про це йдеться в інформації опублікованій на офіційному сайті Ради ЄС.

«Оцінка нинішньої ситуації не дозволяє змінити режим санкцій», – йдеться в повідомленні.

Як вказується, обмежувальні заходи ЄС у вигляді заборони на в’їзд і заморожування активів застосовані до 149 осіб і 38 компаній. У попередньому списку, який був затверджений Радою ЄС півроку тому, санкції були застосовані до 153 осіб і 40 компаній. Зараз зі списку виключені четверо людей, які померли. Крім того, через злиття трьох компаній їх вилучено зі списку. Замість них до нього додано компанію, яка утворилась внаслідок злиття.

Рішення про продовження санкції ЄС набуде чинності 15 вересня 2017 роки після публікації в Офіційному журналі ЄС.

У Раді ЄС також нагадали, що у відповідь на кризу в Україні діють кілька заходів Євросоюзу, в тому числі: економічні санкції щодо конкретних секторів російської економіки, які діють до 31 січня 2018 року і обмежувальні заходи у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя, які діють до 23 червня 2018 року.

Індивідуальні санкції ЄС були вперше введені в березні 2014 року і неодноразово продовжувалися. Останній раз їх подовжували 13 березня 2017 року.