На Донбасі в 2017 році загинули 68 мирних жителів – ОБСЄ

Новини
Голова СММ ОБСЄ Ертугрул Апакан Фото: Reuters

За інформацією ОБСЄ, з початку 2017 року на Донбасі загинули 68 мирних жителів, крім того ще 315 цивільних осіб отримали поранення.

Про це повідомив голова Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Ертурул Апакан, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію, яка опублікована на офіційній сторінці СММ ОБСЄ в Facebook.

«У 2017 році цивільне населення як і раніше страждає через конфлікт. СММ вже підтвердила 383 жертви серед цивільного населення: 68 загиблих і 315 поранених», – йдеться в повідомленні.

У зв’язку з цим Ертурул Апакан закликав сторони конфлікту на сході України звернути першочергову увагу на захист цивільного населення.

«На сторони покладено відповідальність щодо вжиття заходів, спрямованих на обмеження впливу конфлікту на цивільне населення. Зокрема, вони повинні відмовитися від практики розміщення особового складу та військової техніки в житлових районах і поблизу них, а також припинити застосування неприцільно озброєння і озброєння непрямого наведення, а саме, мінометів і артилерії, включаючи реактивні системи залпового вогню, в районах проживання цивільного населення», – сказав глава СММ ОБСЄ.

Ертурул Апакан нагадав, що в 2016 році Місія підтвердила 442 жертви серед цивільного населення Донбасу, з яких – 88 загиблих.

Фото: OSCE SMM – Special Monitoring Mission to Ukraine

Нагадаємо, за даними ООН, російська агресія на сході України привела до загибелі щонайменше 2500 мирних жителів, ще від 7 до 9 тисяч осіб отримали поранення.

Як повідомила глава Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер, на Донбасі за період з 16 травня по 15 серпня 2017 року загинули 26 мирних жителя, крім того ще 135 цивільних осіб отримали поранення.